Friday, August 12, 2011

KAPAL PALING MEWAH DI DUNIA


Hye guys !! dah lama tak update I punya blog ni..now I nak share sikit some information tentang kapal paling mewah di dunia. Kapal ni mostly bersadurkan emas taw..woww !! amazing ! mesti u guys tak boleh nak bayagkan macam mana la rupanya kapal tu kan. Haa.. meh2 kita tengok gambar kapal ni..



Cantikkan? Tersangatlah teringin nak naik atas kapal ni…terdapat spekulasi tentang pemilik kapal mewah ni. Beliau merupakan bilionair Malaysia iaitu TAN SRI ROBERT KUOK . beliau membeli kapal ni dengan harga AS$4.5 billion (RM13.38 billion). Tan Sri Robert Kuok merupakan pengusaha hotel yg terkemuka di Malaysia iaitu Hotel Shang-Ri La.

Kapal mewah ini mengambil masa selama tiga tahun untuk disiapkan. Paling menakjubkan, keseluruhan badan kapal ini dari dasarnya hingga ke dek termasuk lah ruang makan, rel dan sauh disalut dengan emas. bilik tidur utamanya dihias menggunakan logam platinum dan menampalkan dinding bertatahkan sejumlah batu meteor serta artifak prasejarah seperti tulang dinosour ganas,T-rex.

No comments:

Post a Comment